Pinsamt pappa!

I hallen. Dottern ska bli skjutsad till kalas och ser att det packas ner en dator.
Dottern - Men pappa! Du ska inte stanna..du ska åka hem! Jag är en stor flicka. Jag klarar mig själv!
Maken - Det vet jag väl att du gör. Men vi får se. Jag kanske stannar och pratar med de andra en stund.
Dottern - Men tänk om ingen annans pappa stannar kvar. Då blir det jättepinsamt!
Maken - Vi får se.
Jag - (Fnissar för mig själv)
Efter kalaset frågar jag dottern.
Jag - Blev det pinsamt när pappa stannade kvar då?
Dottern - Mmm..lite.
Maken - Ha. Jag syntes ju knappt.
Dottern - Mmm. Det har du iochförsig rätt i. Men nu ska jag leka. Stör mig inte.

Bröllopsdag - Notering till min man.

Idag har det gått 11 år sedan vi lovade att älska varandra i nöd och lust. Självklart finns det stunder när vi är irriterade och besvikna. Men vi vet ändå vart vi har varandra vilket jag är väldigt glad och tacksam över. Jag ska inte skriva så mycket mer utan jag låter John Legend sköta resten. Puss på dig min älskade make.
Jag älskar dig.
 

Humorns Beatles - eller en Magisk afton

 
Att två smått neurotiska mediemän (deras egna ord) lyckas med att fylla praktiskt taget hela Globen och sedan bjuda på en fantastisk kväll...det finns bara en sak att säga. Hatten av pojkar, det gjorde ni sjukt bra.
Ska lista mina fyra favoritögonblick.
1. Introt. Till tonerna av "Enter Sandman" som sakta stegrandes så fick vi se bilder över publikantal på bildskärmarna. När introt nådde sitt crescendo var det ett faktum. Vi hade slagit Metallicas publikrekord. Vrålet från publiken tillsammans med basen som pulserade i kroppen. Obeskrivligt.
2. Det släcktes ner och publiken uppmanades att ta upp sina mobiltelefoner för att med sin lampa i telefonen lysa upp Globen (bilden ovan). En sång fick knyta ihop ögonblicket.
3. Till tonerna av Mikaels Wiehes "En sång till modet" framfört av Filip och Fredrik fick vi se filmklipp på bildskärmarna. De beskrev ett antal unga män från Somalia som flyttade till Sverige för att få förverkliga sin dröm om att spela bandy. Hela publiken stod och applåderade dem. En mäktig känsla av acceptans och kärlek.
4. Fredrik berättade en anekdot om Ronald Reagan och tog sedan upp gitarren och börjar sjunga och spela R. Kellys "The storm is over now". Publiken kunde sedan bevittna hur Filip Hammar sänktes ner från taket och togs emot av stor gospelkör som sjöng med och följde honom till scenen. Och när man trodde att det var över kom glitterkanonerna och knöt ihop säcken (bilden nedan).
Som sagt. Tack pojkar, det gjorde ni bra.
 
 
 
 
 
 
 

Blommor och bakning

Äppelkaka med vaniljglass och minibasilika
 
50 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 medelstora äpplen
kanel
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Rör samman vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken under omrörning. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper (ca 30 X 20 cm). Skär äpplena i tunna klyftor, vänd dem i kanel och stick ner dem i rader i kakan. Grädda i 175 grader i 30 minuter. Skär i rutor och servera med vanilglass och minibasilika.
 
(receptet är från http://blogg.amelia.se/sotasaker/2010/09/16/enkel-appelkaka/ med enda skillnaden att jag har basilika tll.)
 
 

RSS 2.0