Blommor och bakning



Äppelkaka med vaniljglass och minibasilika
50 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 medelstora äpplen
kanel
2 dl socker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 medelstora äpplen
kanel
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Rör samman vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken under omrörning. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper (ca 30 X 20 cm). Skär äpplena i tunna klyftor, vänd dem i kanel och stick ner dem i rader i kakan. Grädda i 175 grader i 30 minuter. Skär i rutor och servera med vanilglass och minibasilika.
(receptet är från http://blogg.amelia.se/sotasaker/2010/09/16/enkel-appelkaka/ med enda skillnaden att jag har basilika tll.)
Kommentarer
Postat av: Annika
Oj, så gott med äppelkaka! :)
Trackback